1 תפו"א גדול (כ-280 גרם)
3 תפרחות ברוקולי קטנות (כ-75 גרם)
1 גזר בינוני
מעט שמן זית לשימון וזילוף
אפשרי:
פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה לציפוי
3 כפות גבינה מגורדת לבחירתכם
1. מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לחתיכות קטנות. יחד עם הברוקולי מבשלים בסיר (כ-20 דקות מרגע רתיחת המים).
2. במידה ומשתמשים בשיבולת שועל, טוחנים אותה ומניחים על גבי צלחת.
3. מקלפים את הגזר ומגרדים בפומפייה בחורים הקטנים.
4. סוגרים אש, מסננים נוזלים ומועכים באמצעות מזלג את תפוח האדמה והברוקולי לפירה.
5. מוסיפים את הגזר והגבינה (אם החלטתם להוסיף) לתערובת תפוחי האדמה ומערבבים.
6. יוצרים צורת גליל/כדור מהתערובת ומגלגלים בפירורים.
7. משמנים נייר אפיה ומניחים. מזלפים גם מעט מעל כל יחידה.
8. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מומלץ להפוך בחצי הדרך.
9. מאחסנים במקרר
הצעת הגשה: לצד מזון חלבוני או עשיר בברזל וירק/פרי טרי.
במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא- זמן הבישול מתקצר (ניתן להוסיף כמה דקות אחרי לסיר עם תפוחי האדמה).
במידה ובחרתם להשמיט את הגבינה, כדאי לתבל מעט.
יעבוד מעולה גם עם כרובית.
החטיפים יוצאים רכים מאוד. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
האם אחרי האפייה אפשר להקפיא או שעדיף לפני? (או שלא כדאי או בכלל..)
לצערי תפוח אדמה לא מפשיר בצורה מוצלחת, לכן לא ממליצה להקפיא אותם