חטיפי תפוח אדמה ברוקולי וגזר

אומרים שדברים טובים באים באריזות קטנות, אז הכנתי חטיפי תפו"א וירקות שמתאימים לידיים קטנטנות החל משלב אוכל האצבעות. הטעם מעולה, ההכנה קלה ולמי שיש רגישות/אלרגיה יצא גם טבעוני🙂

זמן הכנה: 45 דקות

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

1 תפו"א גדול (כ-280 גרם)

3 תפרחות ברוקולי קטנות (כ-75 גרם)

1 גזר בינוני

מעט שמן זית לשימון וזילוף

אפשרי:

פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה לציפוי

3 כפות גבינה מגורדת לבחירתכם

אופן הכנה:

1. מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לחתיכות קטנות. יחד עם הברוקולי מבשלים בסיר (כ-20 דקות מרגע רתיחת המים).

2. ‏במידה ומשתמשים בשיבולת שועל, טוחנים אותה ומניחים על גבי צלחת.

3. ‏מקלפים את הגזר ומגרדים בפומפייה בחורים הקטנים.

4. ‏סוגרים אש, מסננים נוזלים ומועכים באמצעות מזלג את תפוח האדמה והברוקולי לפירה.

5. ‏מוסיפים את הגזר והגבינה (אם החלטתם להוסיף) לתערובת תפוחי האדמה ומערבבים.

6. ‏יוצרים צורת גליל/כדור מהתערובת ומגלגלים בפירורים.

7. משמנים נייר אפיה ומניחים. מזלפים גם מעט מעל כל יחידה.

8. ‏אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מומלץ להפוך בחצי הדרך.

9. ‏מאחסנים במקרר

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה: לצד מזון חלבוני או עשיר בברזל וירק/פרי טרי.

במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא- זמן הבישול מתקצר (ניתן להוסיף כמה דקות אחרי לסיר עם תפוחי האדמה).

במידה ובחרתם להשמיט את הגבינה, כדאי לתבל מעט.

יעבוד מעולה גם עם כרובית.

החטיפים יוצאים רכים מאוד. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

בת הזקונים שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. האם אחרי האפייה אפשר להקפיא או שעדיף לפני? (או שלא כדאי או בכלל..)

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *