בצק פיצה חיטה מלאה

לקח לי קצת זמן אבל מצאתי מתכון מוצלח לפיצה עם קמחים מלאים שלא דורש מיקסר, לישה ואפשר להכין אותו מראש! מאחסנים במקרר וכשבא לקטנטנים (או לכם🙂)- פשוט שולפים ומכינים. לא פחות חשוב- מהבצק הזה אפשר להכין דברים ממש אבל ממש אדירים😊

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 2 פיצות בינוניות

מצרכים:

1/2 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2 כוסות קמח חיטה מלאה

1 כוס קמח רב תכליתי (לבן בהיר) או קמח פיצה

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

אופן הכנה:

1. בקערה קטנה שופכים 1 כוס מים חמימים ומוסיפים שמרים וסוכר. מערבבים ומניחים לחמש דקות.

2. ‏לקערה גדולה מוסיפים קמחים, שמן זית ומלח.

3. ‏מוסיפים את המים, השמרים והסוכר לקערת הקמח ומערבבים.

4. ‏מערבבים עם כף או עם הידיים עד קבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים. זה בסדר אם המרקם דביק מעט.

5. ‏מעבירים את הבצק לקופסת בנפח 1 ליטר או יותר, משומנת. סוגרים ומאחסנים במקרר עד שבוע.

6. ‏כשרוצים להשתמש בבצק, מוציאים אותו ל 3-4 שעות מראש לטמפרטורות החדר.

7. ‏לפיצה: מרדדים את הבצק, מורחים רוטב, מפזרים גבינה (אני אוהבת להשתמש לקטנטנים במוצרלה) וכל תוספת שאוהבים. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

טיפים ותחליפים:

אין צורך ללוש את הבצק! הוא נהיה רך בזמן שנח.

במידה ורוצים להכין את הבצק באותו יום- שמים 2 כפיות שמרים. מכסים את הקערה ומאפשרים לבצק לנוח 1-4 שעות.

אין צורך להכיר לכם את מרקם הפיצה🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

למתכון של הלחמניות הממולאות מבצק זה לחצו כאן

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *