1/2 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2 כוסות קמח חיטה מלאה
1 כוס קמח רב תכליתי (לבן בהיר) או קמח פיצה
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1. בקערה קטנה שופכים 1 כוס מים חמימים ומוסיפים שמרים וסוכר. מערבבים ומניחים לחמש דקות.
2. לקערה גדולה מוסיפים קמחים, שמן זית ומלח.
3. מוסיפים את המים, השמרים והסוכר לקערת הקמח ומערבבים.
4. מערבבים עם כף או עם הידיים עד קבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים. זה בסדר אם המרקם דביק מעט.
5. מעבירים את הבצק לקופסת בנפח 1 ליטר או יותר, משומנת. סוגרים ומאחסנים במקרר עד שבוע.
6. כשרוצים להשתמש בבצק, מוציאים אותו ל 3-4 שעות מראש לטמפרטורות החדר.
7. לפיצה: מרדדים את הבצק, מורחים רוטב, מפזרים גבינה (אני אוהבת להשתמש לקטנטנים במוצרלה) וכל תוספת שאוהבים. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
אין צורך ללוש את הבצק! הוא נהיה רך בזמן שנח.
במידה ורוצים להכין את הבצק באותו יום- שמים 2 כפיות שמרים. מכסים את הקערה ומאפשרים לבצק לנוח 1-4 שעות.
אין צורך להכיר לכם את מרקם הפיצה🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
למתכון של הלחמניות הממולאות מבצק זה לחצו כאן
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
היי, את כל הקמח להמיר לחיטה/כוסמין 80%?
היי, כן