בצק פיצה (המתכון כאן)
1 כף שמן זית
מילוי אפשרי:
גבינה מגורדת
1 כוס ברוקולי קצוץ/מחולק לפרחים קטנים
1 כוס גזר מגורד
1. במידה והבצק שלכם מאוחסן במקרר- מוציאים 3-4 שעות מראש לטמפרטורות החדר.
2. מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות.
3. פותחים ומשטיחים כל חתיכה עם הידיים/מערוך.
4. שמים ככפית מכל תוספת במרכז הבצק.
5. מהדקים וסוגרים את הקצוות היטב ומכדררים לכדור קטן.
6. מעבירים לתבנית משומנת ומורחים את הכדורים בשמן זית. נותנים לשבת 10 דקות.
7. מחוררים כל כדור עם מזלג.
8. אופים כ 14-16 דקות או עד הזהבה ב-220 מעלות.
9. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
הבצק שישמש אותי כאן הוא בצק פיצה מחיטה מלאה שנמצא כאן.
הכדורים צריכים לשבת אחד ליד השני בצורה צפופה. בחרו תבנית מתאימה.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא. לחימום חוזר אפשר לחמם בתנור, 5-8 דקות ב-180 מעלות או במיקרוגל למספר שניות.
רעיונות למילויים נוספים: רוטב עגבניות, טונה, זיתים, פסטו, גבינות ועוד- היו יצירתיים רק אל תעמיסו על הלחמניות שלכם🙂
המרקם החיצוני של הלחמניה קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים. ידרוש יכולת נגיסה ולעיסה- התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן