חטיף טחינה ופצפוצי אורז

שקית פצפוצי האורז שכבה לה בארון יותר מדי זמן. בתקופה הנוכחית אין לי מוטיבציה למתכונים מורכבים מדי אז פשוט לקחתי 3 מרכיבי בסיס, צירפתי לפצפוצים ויצא חטיף ביתי משגע עשיר בסידן! מבוסס על מתכון כיף וטעים מהבלוג של "הנסיכה והעדשה".

זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים:

חצי כוס שומשום

3/4 כוס טחינה גולמית*

חצי כוס דבש**

4.5 כוסות פצפוצי אורז ללא תוספת סוכר

אופן הכנה:

  1. במחבת רחבה קולים את השומשום עד שהוא מזהיב יפה.
  2. מורידים את המחבת מהאש (לא מכבים את האש)
    ומוסיפים את הטחינה והדבש.
  3. מערבבים היטב ומחזירים לאש. מערבבים עד שהתערובת מתחילה להסמיך מעט. שלב זה חשוב לגיבוש הסופי של החטיף.
  4. מכבים את האש ומוסיפים את הפצפוצי אורז. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. מניחים נייר אפייה על גבי קרש חיתוך גדול ושופכים את התערובת על הנייר. משטחים לעובי הרצוי.
  6. מעבירים למקרר להתגבשות.
  7. אחרי שהתערובת התקררה לגמרי חותכים עם סכין חדה לריבועים או מעויינים.
  8. שומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים בטמפ החדק/במקרר. ניתן גם להקפיא.

טיפים ותחליפים:

המתכון כאמור נלקח מהבלוג המקסים שכאן

*ניתן להמיר בחמאת בוטנים טבעית וחלקה

**ניתן להמיר בסילאן/מייפל. למרות שמתכון זה אינו מיועד לתינוקות, שימו לב כי דבש בכל אופן רק מגיל שנה ומעלה.

במידה ותשתמשו בטחינה מלאה, תקבלו חטיף עשיר בסידן!

מרקם החטיפים קראנצ'י מאוד ודורש יכולת נגיסה ולעיסה. יתאים לפעוטות וילדים המיומנים בכך. התאימו ליכולת הלעיסה של ילדכם ושימו לב שנחשפו למרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *