1 ביצה
1/3 כוס חמאת שקדים
1/4 כוס חלב/משקה צמחי
1/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
1 כוס גזרים מגורדים בחורים הקטנים של הפומפיה(כ-2 גזרים בינוניים)
1 כוס קמח שיבולת שועל/שיבולת שועל דקה
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
המתקות אפשריות:
4-5 תמרים מג'הול קצוצים
או
1/4 כוס סירופ מייפל/סילאן/סוכר
1. מערבבים בקערה ביצה, חמאת שקדים, חלב, רסק תפוחים וגזרים.
2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
3. מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים עד איחוד.
4. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.
5. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
6. מצפים ומקשטים.
הציפוי שלי הוא ציפוי חמאה ושמנת של קרן אגם
תחליפי ביצה: 1 בננה קטנה.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים.
את הבלילה ניתן לאפות בתבנית מאפינס משומנת. זמן האפיה יתקצר לכ-20 דקות.
מרקם העוגה רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 תגובות
היי, קודם כל אני מתה על המתכונים שלך! משתמשת באתר שלך כמעט על בסיס יומי!
שלאה לגבי הקמח בעוגה – האם אפשר להשתמש בקמח מצות?
היי, תודה רבה 🙂 אני באמת לא יודעת להגיד הפעם כי לא ניסיתי.
היי, אפשר להחליף את החמאת שקדים במשהו אחר? שמן? חמאת אגוזים אחרת?
תודה🙏🏼❤️
הייתי מנסה עם חמאת בוטנים 🙂
היי מהמם אפשר לדעת מה הציפוי
שמתי קישור בהערות 🙂
היי מורין
אני ממש אוהבת את במתכונים שלך!
האם אפשר להיל כמויות לעוגה גדולה יותר?
לא ניסיתי כאן אבל מאמינה שאין בעיה 🙂