1 ביצה
1 בננה קטנה בשלה מעוכה
1 תפוח עץ קטן מגורד
2 כפות קמח כוסמת
מעט קינמון טחון
1. בקערה טורפים ביצה. מוסיפים בננה, תפוח, קמח, קינמון ומערבבים.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים מהבלילה 1-2 כפות עבור כל פנקייק.
3. הופכים אחרי התייצבות והזהבה.
השתמשתי כאן בקמח כוסמת קנוי. אפשר לטחון לבד.
במידה וסוחטים את נוזלי התפוח לאחר גירודו, הפנקייק יוצא יותר יציב אבל אין חובה.
תחליפי ביצה אפשריים: 2 כפות חמאת בוטנים חלקה/טחינה גולמית.
מרקם הפנקייק רך. יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. ניתן לקלף את קליפת התפוח לקבלת מרקם עדין יותר. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
ניתן להמיר לקמח רגיל/מלא.
מתיקות הפנקייק מעודנת❗️ ומגיעה מהפרי בלבד. אם תבחרו בבננה בשלה מאוד הפנקייק יהיה מתוק יותר. לקטנטנים ניתן להעשיר ולהוסיף טעם למנה באמצעות זילוף חמאת אגוזים/בוטנים. לגדולים יותר עם כל תוספת אחרת שבוחרים🙂 יעבוד מעולה גם עם פירות/סילאן/סירופ מייפל.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
היי מורן
האם אפשרי במקום קמח כוסמת פשוט כוסמת שבישלתי ללא שמן וללא תבלינים?אין לי קמח כוסמת כרגע.
היי דנה, אפשר להפוך את הכוסמת לקמח בעזרת טחינה לקמח 🙂 לא יודעת להגיד מבחינת מרקם עם גרגרי כוסמת מבושלים.