1 קרטון/שימורי חומוס מסוננים מנוזלים
2/3 כוס חמאת בוטנים טבעית*
1/4 כוס מייפל/סילאן
1+1/4 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
אפשרי:
1/2 כפית תמצית וניל
שוקולד קצוץ/שוקולד צ'יפס
1. מעבירים את כל המרכיבים לטוחן מזון מלבד השוקולד.
2. טוחנים עד שמתקבל מרקם של בצק עוגיות.
3. מערבבים פנימה את השוקולד.
4. יוצרים עוגיות ומניחים על גבי נייר אפיה.
5. אופים 8-12 דקות ב-180 מעלות.
6. מצננים (חובה כדי שהעוגיה תתייצב) ומגישים.
7. שומרים בכלי אטום עד 3 ימים או מקפיאים.
*ניתן להמיר את חמאת הבוטנים לטחינה או לממרח אגוזים.
העוגיה רכה ותתאים לפעוטות אבל אם אתן מכירות אותי אז אתן בטח כבר מכירות את ההמלצות🙂:
במידה וילדכם נחשפים לעוגיות קנויות בשגרה, זוהי אלטרנטיבה ביתית מזינה יותר. מתכון זה מכיל סוכר מוסף (סירופ מייפל/סילאן). לפי ההמלצות הקיימות כדאי לצמצם צריכתו למינימום עד גיל שנתיים.
שימו ❤️ כי חשפתם את ילדם לכל מרכיבי המתכון בנפרד (דגש על חמאת בוטנים שנחשבת לאלרגן שכיח).
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן