3/4 כוס+ 2 כפות קמח שיבולת שועל/שיבולת שועל טחונה
2 כפות רסק תפוחים
2 כפות שמן זית
1 כף מייפל/ממתיק כלשהו
1/2 כפית אבקת אפיה
אפשרי מלמעלה: מעט קינמון טחון/מעט קינמון טחון+מעט סוכר
1. מערבבים הכל בקערה עד התגבשות לבצק (קורה צ'יק צ'ק).
2. מרדדים לצורת מלבן.
3. מפזרים קינמון/סוכר.
4. חותכים לקוביות.
5. אופים 10 דקות ב-180 דקות.
במידהה ומרדדים לעובי דק מרקם הקינמונים יוצא קראנצ'י, במידה ומרדדים פחות, המרקם מזכיר יותר עוגיה.
ניתן להמיר את המייפל בסילאן/דבש (דבש מעל גיל שנה).
מרקם הקינמונים רך אך דורש יכולת נגיסה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מילה של תזונאית- במידה וילדכם נחשפים לדגני בוקר מסוכרים קנויים בשגרה, זוהי אלטרנטיבה ביתית מזינה יותר. מתכון זה מכיל סוכר מוסף (סירופ מייפל). לפי ההמלצות הקיימות כדאי לצמצם צריכתו למינימום עד גיל שנתיים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן