1 ביצה
1/2 כוס גבינה לבנה 5/9%
5 כפות קמח
מעט שמן/חמאה למחבת
1. טורפים קלות את הביצה בקערה.
2. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעדינות עם מזלג.
3. מוסיפים קמח ומערבבים עד איחוד בלבד (שימו לב לא לערבב יותר מדי).
4. מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני נמוך. יוצקים ככף עבור כל פנקייק.
5. הופכים לאחר שהחלק העליון נראה "יבש" והופיעו מספר בועות או שהפנקייקים הזהיבו. נותנים עוד כדקה לצד השני ומסירים מהאש.
ניתן להחליף ביוגורט יווני אבל המרקם מוצלח יותר לדעתי עם גבינה לבנה.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים.
מרקם הפנקייק רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
ניתן להפוך את המתכון למתקתק בתוספת מעט סילאן/מייפל או בננה קטנה מרוסקת אל תוך הבלילה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן