1.5 כוסות שיבולת שועל דקה
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס "חלב" שקדים ביתי או חלב רגיל/משקה צמחי
1 ביצה
1/4 כוס רסק תפוחים
1 אפרסק/נקטרינה בשלים, חתוכים לחתיכות
אפשרי:
2 כפות סירופ מייפל/סילאן/ממתיק אחר
1 כפית תמצית וניל
1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה- שיבולת שועל, קינמון, אבקת אפיה.
2. בקערה נפרדת טורפים את הביצה קלות עם החלב ומוסיפים רסק תפוחים, סירופ מייפל ותמצית וניל.
3. מערבבים את המרכיבים הרטובים לתוך היבשים ומוסיפים את האפרסק החתוך.
4. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת ואופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. המאפינס צריכים להתייצב ולהזהיב.
5. מאחסנים במקרר או מקפיאים.
מתכון למשקה שקדים ביתי נמצא כאן.
אפשר להחליף את האפרסק בתפוח.
תחליף ביצה אפשרי: 1/2 בננה.
אפשר לאכול את המאפינס קרים או לחמם מעט טרם ההגשה.
לתינוקות- ממליצה לוותר על המתקה עם מייפל/סילאן. מתיקות האפרסק ורסק התפוחים תספיק בהחלט.
המאפינס יציבים להחזקה, מרקמם רך מבפנים. יתאים כ"בייבי לד"/אוכל אצבע רך.
התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן