טבעות בטטה קינואה

מחפשים ארוחה קטנה בביס? המתכון שפה נמצא תחת הקטגוריה הזאת בדיוק🙂 יש לנו כאן מקור מצויין לחלבון, ברזל, סיבים, בטא קרוטן ועוד. המרקם שמתקבל אחרי האפיה מאפשר אכילה עצמאית לידיים קטנטנות.

זמן הכנה: 35 דקות

כמות: 8 יחידות

מצרכים:

1/3 כוס קינואה לפני בישול

2/3 כוס מים

1 בטטה בינונית

2 כפות קמח/שיבולת שועל/קמח קטניות/קמח שקדים

1/4 כפית פפריקה מתוקה

מעט כמון (תבלין חזק🙂 פחות מ-1/4 כפית)

1 כף שמן זית

אפשרי:

מעט מלח (מומלץ להשמיט עבור תינוקות)

אופן הכנה:

1. מקלפים את הבטטה, חותכים ומבשלים עד התרככות. מסננים מנוזלים.

2. ‏שוטפים את הקינואה. במידה ומתאפשר כדאי גם להשרות (הסבר בהערות).

3. ‏מעבירים את הקינואה יחד עם המים לסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עד אידוי הנוזלים.

4. ‏מערבבים בקערה את הבטטה, הקינואה, קמח, שמן זית ותבלינים.

5. ‏יוצרים לביבות קטנות (או טבעות כמו בסרטון) ומניחים על גבי נייר אפיה. התערובת צריכה להיות נוחה לעיצוב. במידה ונוזלי מדי מוסיפים עוד קצת מהקמח.

6. ‏אופים כ-25 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות. כדאי להפוך בחצי הדרך.

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה: ממליצה להגיש לצד פרי/ירק טרי, עשירים בויטמין C להגברת ספיגת הברזל שבקינואה.
כאן בתמונה- טבעות קינואה בטטה לצד טחינה ותות טרי.

השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים. במידת האפשר- משרים לשעתיים או יותר.

ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים ולהקפיא.

מרקם הטבעות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות ניתן לחצות את הלביבה/טבעת או להגיש בגודל ביס.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *