1/3 כוס קינואה לפני בישול
2/3 כוס מים
1 בטטה בינונית
2 כפות קמח/שיבולת שועל/קמח קטניות/קמח שקדים
1/4 כפית פפריקה מתוקה
מעט כמון (תבלין חזק🙂 פחות מ-1/4 כפית)
1 כף שמן זית
אפשרי:
מעט מלח (מומלץ להשמיט עבור תינוקות)
1. מקלפים את הבטטה, חותכים ומבשלים עד התרככות. מסננים מנוזלים.
2. שוטפים את הקינואה. במידה ומתאפשר כדאי גם להשרות (הסבר בהערות).
3. מעבירים את הקינואה יחד עם המים לסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עד אידוי הנוזלים.
4. מערבבים בקערה את הבטטה, הקינואה, קמח, שמן זית ותבלינים.
5. יוצרים לביבות קטנות (או טבעות כמו בסרטון) ומניחים על גבי נייר אפיה. התערובת צריכה להיות נוחה לעיצוב. במידה ונוזלי מדי מוסיפים עוד קצת מהקמח.
6. אופים כ-25 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות. כדאי להפוך בחצי הדרך.
הצעת הגשה: ממליצה להגיש לצד פרי/ירק טרי, עשירים בויטמין C להגברת ספיגת הברזל שבקינואה.
כאן בתמונה- טבעות קינואה בטטה לצד טחינה ותות טרי.
השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים. במידת האפשר- משרים לשעתיים או יותר.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים ולהקפיא.
מרקם הטבעות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות ניתן לחצות את הלביבה/טבעת או להגיש בגודל ביס.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן