אצבעות סלמון מצופות

דג סלמון, באמת צריך להציג אותו? אחד המזונות העשירים ביותר באומגה 3. אצבעות סלמון- רך, אידאלי כאוכל אצבעות ומצויין לגיוון.

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

1 תפו"א קטן (100 גרם)

1/2 בטטה קטנה (100 גרם)

250 גרם פילה דג סלמון ללא עור (כ-2 פילטים קטנים)

2 כפיות מיץ לימון סחוט

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

1 כף עירית קצוצה דק

1/2 כוס (65 גרם) אפונה קפואה

1 כפית חרדל

1 ביצה טרופה

1 כוס (60 גרם) פירורי פנקו

אופן הכנה:

1. מקלפים את תפוח אדמה והבטטה, חותכים לקוביות ומבשלים לפירה.

2. מסננים מנוזלים ומצננים מעט. חותכים את הפילטים לחתיכות קטנות, בודקים שאין עצמות ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים לקערה תפו"א ובטטה, מיץ לימון, בצל ירוק, פטרוזיליה, עירית, אפונה, חרדל וביצה טרופה.

4. נותנים לתערובת לעמוד מספר דקות.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפיה על גבי תבנית.

6. יוצרים את האצבעות- צורה של קציצה מוארכת.

7. מגלגלים בפירורי הפנקו, מזלפים מעט שמן זית מעל כל יחידה ואופים כ-20 דקות.

טיפים ותחליפים:

  • כמויות דג ובטטה- אני עובדת עם משקל ביתי קטן ולכן הכמויות של הפחמימה הם הערכה כי כמובן שיש תפוחי אדמה ובטטות בגדלים שונים.
    לא נורא אם הכמות לא מדויקת לחלוטין אבל כדאי לדעת שהיחס בין הדג לתפו"א והבטטה צריך להיות 400 גרם (תפו"א+בטטה) ו- 250 גרם דג. זה חשוב בעיקר לקבלת מרקם יציב.
  • הוספתי בטטה לטעם, אפשר להמיר את הכל לתפו"א בלבד אבל לא להפך! (שוב עניין המרקם והיציבות).
  • השתמשתי בפירורי פנקו כי התוצאה קריספית יותר, אפשר להמיר בפירורי לחם רגילים.
    כדי שהפירורי פנקו יצאו זהובים, טרם ההכנה, מפזרים אותם על פני נייר אפיה, מרססים בשמן זית ומכניסים לתנור על המדף העליון ל-10 דקות ב-180 מעלות.
  • ניתן להוסיף תיבול של מלח, פלפל וכל מה שנראה לכן מתאים. אני לא הוספתי מעבר למה שרשום.
  • התוצאה רכה ומתאימה לתינוקות כאוכל אצבעות.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *