1 תפו"א קטן (100 גרם)
1/2 בטטה קטנה (100 גרם)
250 גרם פילה דג סלמון ללא עור (כ-2 פילטים קטנים)
2 כפיות מיץ לימון סחוט
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף עירית קצוצה דק
1/2 כוס (65 גרם) אפונה קפואה
1 כפית חרדל
1 ביצה טרופה
1 כוס (60 גרם) פירורי פנקו
1. מקלפים את תפוח אדמה והבטטה, חותכים לקוביות ומבשלים לפירה.
2. מסננים מנוזלים ומצננים מעט. חותכים את הפילטים לחתיכות קטנות, בודקים שאין עצמות ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים לקערה תפו"א ובטטה, מיץ לימון, בצל ירוק, פטרוזיליה, עירית, אפונה, חרדל וביצה טרופה.
4. נותנים לתערובת לעמוד מספר דקות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפיה על גבי תבנית.
6. יוצרים את האצבעות- צורה של קציצה מוארכת.
7. מגלגלים בפירורי הפנקו, מזלפים מעט שמן זית מעל כל יחידה ואופים כ-20 דקות.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן