1 כוס פירה בטטה ( כ-1 בטטה בינונית קלופה ומבושלת עד ריכוך)
1 כוס ממרח שקדים/בוטנים
2 ביצים L
שליש כוס+כף סירופ מייפל*
1/2 כפית תמצית וניל
2/3 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית מלח
אפשרי: חופן שוקו צ'יפס
1. מערבבים בקערה פירה בטטה, ממרח שקדים, ביצים, סירופ מייפל ותמצית וניל עד איחוד.
2. מוסיפים פנימה קקאו, סודה לשתיה, מלח ושוקו צ'יפס. מערבבים עד איחוד.
3. מעבירים לתבנית משומנת. אם רוצים מפזרים גם קצת שוקו צ'יפס מעל.
4. אופים ב-180 מעלות למשך 25-28 דקות.
5. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.
6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
*שימו ❤️ כי במתכון המקורי מופיע כמות של 2/3 כוס סירופ מייפל. הפחתתי ולטעמי זה מספיק מתוק.
המתכון אינו מיועד לתינוקות ופעוטות במקור אבל שימו לב כי אין מניעה כל עוד נחשפו למרכיבי העוגה בנפרד ומדובר על עוגת "יציאה מהשגרה".
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
11 תגובות
תודה על מתכונים מעולים!!
אם רוצה להכין בתבנית מאפינס, כמה זמן כדאי לשים בתנור? תודה 🙂
לבדוק אחרי 15-18 דקות 🙂
שלום מורין,
האם אפשר להשתמש בטחינה במקום ממרח שקדים/בוטנים?
תודה רבה!
הי, יכן אבל טעמה של טחינה דומיננטי יותר
היי,
הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש רכה מבפנים. החלק העליון נראה אפוי לגמרי אבל החלק הפנימי נראה קצת עיסתי.
לא בטוחה אם זה המרקם או שאחרי שאכניס למקרר יתייצב.
היי המרקם פאדג'י יותר מעוגתי. אחרי קירור, יציב יותר.
באיזה אבקת קקאו השתמשת? יצא לי מאוד מר
שלום מורין
האם אפשר להשתמש בחמאת שקדים ולא ממרח שקדים (אם יש הבדל) ואולי אפשר להשתמש בחמאת אגוזי לוז כדי לתת ניחוח שוקולדי?
ובאיזה קקאו השתמשת?
המון תודה💚
היי טל, מנסיון ממרח אגוזי לוז בד"כ יוצר מרקם דחוס ו"כבד" יותר. השתמשתי באבקת קקאו של שקד תבור 🙂 תוכלי להשתמש בממרח/חמאת שקדים. מדובר על אותו מוצר.
כמה קלוריות יש בפאדג׳, טעים מאוד תודה!!
אינני מחשבת קלוריות במתכונים אלו, ניתן לבדוק בקלות במחשבונים ברשת 🙂