1 בטטה גדולה מבושלת
2/3 כוס קמח שיבולת שועל
1 ביצה
1 כף שמן זית
כל תוספת שתרצו לפיצה (רעיונות בהערות)
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מועכים את הבטטה לפירה, מעבירים לקערה ומוספים את שאר המרכיבים.
3. על גבי נייר אפיה משומן קלות מעבירים את הבלילה עם כף אל תוך התבנית ויוצרים את בסיס הפיצה. הבצק נוח לעבודה.
4. אופים כ-15 דקות (בלי התוספות).
5. מניחים תוספות ואופים עוד כ-5 דקות.
מה אפשר לשים על גבי הפיצות שלנו? פחות או יותר הכל😁
אני השתמשתי בגבינה צהובה/מוצרלה, רסק עגבניות וירקות אנטיפסטי (שהכנתי מראש).
שלחתי לתנור לחמש דקות נוספות עד שהגבינה נמסה והגשתי😍
רעיונות נוספים שלא מצריכים אפייה נוספת: יוגורט, ירקות טריים, אבוקדו, ממרח אגוזים (בקיצור אפשר להתפרע😆).
הבסיס יוצא פריך אך לא קשה מדי ולכן בהחלט מתאים גם לתינוקות שהתנסו במרקם דומה. התאימו את התוספת מעל למיומנויות האכילה של הקטנים שלכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
אפשר פשוט לטחון שיבולת שועל עבה שיצא לי הקמח? כמה צריך לטחון בשביל 2/3 כוס טחון?
אפשר בהחלט. נסי לטחון פחות או יותר את אותה כמות. תמיד אפשר לאחסן בכלי אטום לפעמים הבאות 🙂